• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Türkiye ve Rusya, herhangi iki ülke değil´

´Türkiye ve Rusya, herhangi iki ülke değil´

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Türkiye ile Rusya´nın farklı görüş açılarına sahip oldukları konular olmasına rağmen bir yandan da ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi için bütün adımları güçlü bir şekil

Cumhuriyet´in 92. yıldönümü kutlamaları kapsamında Rusya´daki yabancı misyon sahipleri, Rus diplomatlar, Türk ve Rus iş adamlarının davetli olduğu bir resepsiyon veren Yardım, konukları kapıda tek tek karşılayıp kutlamaları kabul ederken, bir süre de sohbet etti.

Törende çeşitli açıklamalarda bulunan Büyükelçi Yardım, Türkiye ve Rusya´nın, dünyanın herhangi iki ülkesi olmadığının,  bölgesel ve küresel sistemin en önemli iki ülkesi ve aynı zamanda G20 üyesi olduğunun altını çizdi.

´FARKLI YORUMLARIN OLMASINDA ŞAŞILACAK BİR ŞEY YOK´

Yardım, “Bu çaptaki iki büyük ülkenin bazı farklı yorumlarının olmasında şaşırılacak bir şey yok. Ancak biz bu farklı yorumlarımızı farklı bakış açılarımızı en samimi ve en açık ve en tartışmasız şekilde bir birimize açıkça ifade ediyoruz. Tabi bizim Rusya ile Türkiye arasında gündemimizde çok konu var, onlarca konu var. Bunların işbirliği ile ilgili olanların bize yönelik olanları var, beraber değerlendirdiğimiz konular var. Önümüzdeki dönem yapılacak olan üst düzey ziyaretlerimiz var. Dolaysı ile biz Türkiye ile Rusya olarak sorunlarımızı farklı görüşlerimizi konuşuyoruz ancak ilişkilerimizin ve işbirliğimizin gelişmesine yönelikte bütün adımları en güçlü şekilde atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.

Törende bir ilk olarak ‘Çanakkale Savaşı Fotoğrafları´ sergisi açıldı ve katılan davetlilerce büyük bir ilgi gördü.




22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor