Tarih: 18.05.2016 16:21

Türkiye Yardım Almazsa Harekete Geçecek

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

Ankara´nın İslam Devleti kontrolündeki topraklardan gelen roket atışları konusunda artan öfkesinin bir işareti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salı günü, hiçbir dış yardım almaması durumunda Türkiye´nin, Suriye sınırı yakınındaki Kilis kentine yönelik saldırılarla başa çıkmak üzere tek başına harekete geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul´da bir toplantıda yaptığı ve televizyonlardan canlı yayınlanan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İslam Devletinin üstesinden geleceğiz. O roketlerin Kilis´i vurmasını engellemek için yardım almazsak bu meseleyi kendimiz çözeceğiz. Güney sınırımızda bir güvenli bölge için bütün kapıları çaldık ancak kimse bu adımı atmak istemiyor. Dünya, terör örgütlerine karşı kararlı bir eylem üzerinde anlaşamazsa artık güvenli bir yer olmaz.”

Kilis, aylardır Suriye´nin İslam Devleti elindeki bölgesinden roket atışlarına maruz kalıyor. Bu saldırılarda 21 kişi öldü ve bazı binalar tahrip oldu. Türk ve ABD öncülüğündeki kuvvetler top ateşi ve hava saldırılarıyla bunlara karşılık vererek Kuzey Suriye´de onlarca militanı öldürdü.(İngiltere,REUTERS-17.05.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —