• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türkiye Yeni Pazar Bulma Arayışında

Türkiye Yeni Pazar Bulma Arayışında

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin güneydoğu sınırlarındaki huzursuzluğu ve Avrupa Birliği´ndeki (AB) ekonomik sorunları dikkate alarak Endonezya gibi Asya´nın doğu ve güneydoğu ülkeleriyle ekonomik ilişkilerine yoğu

 

İRNA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin güneydoğu sınırlarındaki huzursuzluğu ve Avrupa Birliği´ndeki (AB) ekonomik sorunları dikkate alarak Endonezya gibi Asya´nın doğu ve güneydoğu ülkeleriyle ekonomik ilişkilerine yoğunlaştı.

Avrupa ekonomisinin yavaş bir şekilde iyileşmesi ve Türkiye´nin komşu ülkeleri olan Irak ve Suriye´deki sorunlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın dış ekonomik ilişkileri komitesinden oluşan 100 kişilik bir heyet eşliğinde çarşamba gününden cumartesi gününe kadar Türkiye´nin Çin ve Endonezya ile ticaret fırsatlarını ele almasına yol açtı.

Türkiye için Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik varlık göstermesi için zemininin uygun olması ve söz konusu bölgenin ekonomik kalkınması, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu bölgeye odaklanmasına ve beraberindeki heyetle birlikte söz konusu bölgede dört günlük bir ziyaret gerçekleştirmesine sebep oldu.

Türkiye-Endonezya arasındaki toplantı, Endonezya Ticaret Odası üyelerinin katılımıyla cumartesi günü başlayacak. Taraflar iş birliklerini resmiyete dökmek için mutabakat metnini de imzalayacak.

Avrupa ekonomisinin hızlı bir şekilde iyileşmeyeceğini öngören uzmanların görüşleri ve Türkiye´nin boğuştuğu sınır sorunları dikkate alınarak ihracat ürünleri için uygun bir pazar bulmak, Türk ekonomisinin ayakta durması için şiddetle ihtiyaç duyduğu girişimler arasında yer alıyor. (İran, IRNA - 30Temmuz 2015)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor