Tarih: 26.12.2014 13:37

Türkiye, Çin Yatırımından Memnun

Facebook Twitter Linked-in

Xinhua

Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut, 23 Aralık’ta yaptığı konuşmada, Çinli firmaların Türkiye’ye yatırım yapmalarından memnun olduklarını söyledi.

Ermut, Akdeniz şehri Antalya’da düzenlenen Türk-Çin İş Adamları Derneği Toplantısı’nda, detaylı listelerle Türkiye’deki yatırım ortamını tanıttı ve Çinli firmaların, Türkiye’ye yatırım yapmalarından dolayı memnun olduklarını açıkladı.

Çin’in Türkiye Büyükelçisi Yü Hongyang ise yaptığı konuşmada, Türk-Çin İş Adamları Derneğinin, Çin ile Türkiye arasındaki ticari iş birliğine önemli katkıları olduğunu, Çin`in Merkezî Ekonomi Çalışmaları Konferansının ruhunu yansıttığını söyledi.

Yü Hongyang, son zamanlarda Çin-Türkiye ticari iş birliği seviyesinin en yoğun döneminden geçildiğini, ticaret, mühendislik anlaşmaları ve yatırım gibi her alanda iş birliği fırsatlarının geliştiğini, özellikle “Bir Kuşak Bir Yol”un kurulmasının Çinli firmalar yönünden Türkiye’de ticari iş birliği yapmaları için çok önem taşıdığını, Çin’in Türkiye Büyükelçiliğinin de firmaların sorunlarını çözmek için elinden gelen her şeyi yaptığını kaydetti.(Çin Haber Ajansı Xinhua - 24 Aralık 2014)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —