Tarih: 12.03.2015 22:47

Türkiye İki Sınır Kapısını Kapattı

Facebook Twitter Linked-in

REUTERS

Suriye’nin kuzey şehri Halep çevresindeki savaş yoğunlaşırken Türk yetkililer, Türkiye’nin güvenlik önlemi olarak iki sınır kapısını kapattığını söylediler.

Yetkililer, Türkiye’nin Hatay ilindeki Öncüpınar ve Cilvegözü geçitlerinin, 9 Mart’tan beri Suriye’den geçen araçlara ve kişilere kapatıldığını söyledi. Pasaportu olan Suriyelilerin Suriye’ye geçişlerine izin veriliyor.

Türkiye, dört yıl önce başlayan Suriye iç savaşı boyunca sınırlarını mültecilere açık tuttu ancak yabancı savaşçıların sınırdan geçip İslam Devleti dâhil militan gruplara katılmasını engellemek için pek bir şey yapmamakla eleştiriliyor.

Sınırın yaklaşık 50 km güneyindeki Halep, tahmini 200 bin kişinin öldüğü bir ihtilafta, hükûmet güçleriyle Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için savaşan isyancı güçler arasında bölünmüş durumda.

İsyancıların şehirdeki bir hükûmet güvenlik binasına saldırdığı, burayı bombaladığı ve kara saldırısı başlattığı çarşamba günü onlarca kişi öldü.

Saldırıyı, aralarında el Kaide bağlantılı el Nusra Cephesi ile Muhacir ve Ensar Ordusunun da bulunduğu cihat yanlısı gruplar üstlendi.

Türk sınır kapıları, pazar günü bir hava saldırısında Suriye’nin kuzeybatısında sınıra yakın bir bölgede Nusra Cephesi tarafından kullanılan bir kampın vurulmasının ardından kapatıldı. Bu, son günlerde gruba yapılan en büyük ikinci saldırıydı. (İngiltere, REUTERS - 11 Mart 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —