Tarih: 07.04.2014 15:00

Türkiye İlk A400M Uçağını Teslim Aldı

Facebook Twitter Linked-in

La Vanguardia

Türkiye, ülke yetkililerinin Airbus ile şartlar konusunda yaptıkları görüşmeler nedeniyle aylardır teslimi geciken ilk A400M askerî nakliye uçağını teslim aldı.

Şirketin bir sözcüsünün EFE`ye bildirdiğine göre A400M`nin teslimatı, iki taraf arasındaki son görüşmelerin ardından Airbus`ın Sevilla`daki tesislerinde yapıldı.

Havacılık şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, askerî uçağın Türkiye`nin orta bölgesindeki Kayseri hava üssüne uçacağı belirtildi. Askerî uçak başlangıçta burada Türk Hava Kuvvetlerinde eğitim için kullanılacak ve daha sonra C-160 Transall`ın yerini alacak.

Türkiye`de daha sonra uçağın teslim alınmasıyla ilgili bir tören yapılacağı da açıklandı.

Türkiye`nin teslim adlığı A400M, uçağı satın alan ülkelere teslimatı yapılan üçüncü uçak. Airbus ilk iki uçağı geçen yıl Fransa`ya teslim etmişti. Bir sonraki teslimat ise eylül ayında Birleşik Krallık`a yapılacak.

Avrupalı şirket, sekiz ülkeden 174 adet uçak siparişi aldı. Sipariş alınan ülkeler Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, Türkiye, Belçika, Lüksemburg ve Malezya. (İspanya`da yayınlanan La Vanguardia - 4 Nisan 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —