Türkiye, İtalyan Markalarına Meydan Okuyor
Türk Üreticileri, Avrupa`da önemli satın alma operasyonları yapıyorlar. Boğazın başrol oyuncularının sahip oldukları bazı kozlar da var: İtalyan fabrikalarından daha ileri seviyedeki fabrikalar, daha ucuz el emeği ve enerji harcamalar?
Vittorio Da Rold
Şimdiye dek geniş kitlelerce pek tanınmayan yeni Türk üreticiler, seramik sektörünün rekabete açık dünyasında hızla ilerliyor. Avrupa tarafından alınan damping karşıtı önlemler nedeniyle Çin seramiklerinin köşeye sıkıştırıldığı bir ortamda, yüksek girişimcilik ruhuna ve en tanınmış markalara sahip olma arzusuna sahip Türk üreticiler hızla yükseliyor.
İlk etapta buna; iç pazarda sahip olduğu yüzde 25’lik payla Türkiye`de lider ve Avrupa`da ise üçüncü büyük seramik üreticisi olan Zeynep Bodur Okyay yönetimindeki Kale Grup başladı. Eski adıyla Industrie Fincuoghi`nin Sassuolo, Fiorano ve Borgotaro şirketlerinin hisselerini yatırım portföyüne ekledi. Edilcuoghi ve Edilgres markaları, İtalya`daki yerli üretim için kurulan Kale İtalya’nın eline geçti.
Hareketli Türk pazarında neler oluyor? İstanbullu ailelerin elindeki yerli dev şirketler ile Anadolu`dan KOBİ`ler bir süredir dikkatlerini Batı`ya, özellikle de İtalya`ya çevirmişlerdi. Türkler şimdi adlarını duyurmak istiyorlar.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan Yardımcısı ve İtalyan Girişimciler Komitesi (CIIM) Başkan Yardımcısı Cafer Sait Okray, bundan birkaç ay önce İtalya`ya gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında Il Sole 24 Ore`ye şunları söylemişti: “Son zamanlarda İtalyan işletmelerini satın alan çok sayıda Türk şirketi oldu. Gelecekte en ilgi çekici sektörler lojistik (İtalyan şirketlerin içinde bulunduğu birtakım mali zorluklar nedeniyle) ve ayakkabı (2012 yılında Türkiye`nin ayakkabı üretimi sektöründeki liderlerinden birisi Ziylan Grubu`na geçen Lumberjack vakası gibi) olarak sayılabilir. Genel olarak Türkler, İtalyan markası arayışındalar.”
Bu esnada Seramiksan adlı Türk şirket, Sassuolo bölgesindeki Rondine Group`un yüzde 50`sini satın aldı. Türk şirket Kütahya Seramik, İtalyan fayansının kalbi durumundaki Fiorano Modenese`de bir “showroom” açacağını duyurdu. Bunlar, Türklerin belirlediği yeni rotayı açıkça gösteren iki işaret. “Boğaz”ın başrol oyuncularının sahip oldukları bazı kozlar da var: İtalyan fabrikalarından daha ileri seviyedeki fabrikalar, daha ucuz el emeği ve enerji harcamaları. Bu hafife alınmaması gereken bir unsur. (İtalya`da yayınlanan ekonomi ağırlıklı günlük gazete Il Sole 24 Ore, 17 Eylül 2013)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
