Türkiye, Uzayda Bir Güç Olmayı Hedefliyor

Türkiye, Uzayda Bir Güç Olmayı Hedefliyor

Roketsan şirketi, Türk Uydu Fırlatma Sistemini (UFS) oluşturma görevini üstlendi. Sözleşmeye göre sistem, Roketsan tarafından inşa edilecek ve kullanımından Türk Hava Kuvvetleri sorumlu olacak. Şu anda Türkiye, uydularını fırlatmak içi

4News

Türkiye, 2023 yılına kadar bir uzay gücü hâline gelmeyi hedefliyor. Türk yetkililer, hava savunma sistemi, uzun menzilli füze ve uydu fırlatıcısı üretmeye yönelik çabaların boşa gitmemesi için gece gündüz çalışıyor.

Türk Uzay Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde uzayı fethetmek istiyor. Hürriyet gazetesine konuşan uzman bir üst düzey askerî yetkili, 'Hava savunması, füzeler ve fırlatıcı başarılı bir şekilde bir araya gelirse, Türkiye uzayda önemli bir güç olacak. Bunun iddialı bir hedef olduğunu çok iyi biliyoruz ama deneyimimiz ve teknolojik altyapımız, bu hedefe ulaşabileceğimizi gösteriyor.' dedi.

Uzmanlar, bu üç parçayı bir araya getirmek için fazla mesai yapıyor.

Bunun yanı sıra Türkiye, NATO üyelerini rahatsız eden bir füze/uzay programı üzerinde de çalışıyor. 2011 yılında, balistik mi yoksa seyir takip füzesi mi olacağını belirtmeden 2.500 kilometrelik menzile sahip bir füze geliştirildiğini duyurdu. Türk Millî Savunma Bakanı Cevdet Yılmaz ocak ayında, Türkiye’nin 800 kilometre menzilli füze üretebileceğini teyit etmişti.

Füzeyi üreten, devlet bilimsel araştırmalar enstitüsü TÜBİTAK’ın yan kuruluşu TÜBİTAK-SAGE, önümüzdeki iki yıl içinde ilk denemeyi yapacağını açıkladı. Ancak analistler bunun fazla iddialı olduğunu düşünüyor.

Roketsan şirketi, Türk Uydu Fırlatma Sistemini (UFS) oluşturma görevini üstlendi. Sözleşmeye göre sistem, Roketsan tarafından inşa edilecek ve kullanımından Türk Hava Kuvvetleri sorumlu olacak. Şu anda Türkiye, uydularını fırlatmak için diğer ülkelere bağlı. Ülke, geçen aralık ayında Göktürk-2’yi, Çin’in Jiuquan fırlatma merkezinden uzaya fırlattı.

Türk hükûmetinin askerî ve sivil uydu için çizdiği yol haritasına göre Türkiye, 2020 yılına kadar yörüngeye toplam 16 uydudan oluşan bir uydu kompleksi göndermeyi planlıyor. (Yunanistan merkezli internet haber sitesi 4News.gr - 25 Eylül 2013)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading