Tarih: 13.07.2015 18:23

Türkiye-ABD İncirlik Üssü Anlaşması

Facebook Twitter Linked-in

 

Fars Haber Ajansı

Türkiye ile ABD, Suriye ordusu ve DAİŞ üyelerinin hedef alınması amacıyla İncirlik Hava Üssü`nün açılması konusunda anlaştı.

Ankara’da Türk ve Amerikan üst düzey heyetlerinin iki günlük rutin müzakerelerinden sonra iki taraf, DAİŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye ordusunu hedef alabilmek için DAİŞ karşıtı koalisyon güçleri adıyla bilinen Amerikan koalisyon uçakları için İncirlik Üssü`nün açılması konusunda anlaşmaya vardı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu konuda iki taraf arasında anlaşma protokolünün imzalanmasından sonra bunun yürürlüğe gireceği belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığındaki kaynaklara göre Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun başkanlığındaki Türk heyeti, Ankara’da Amerika heyeti ile iki gün süren görüşmelerde Suriye’nin kuzeyinde tampon bölgenin oluşturulması gerektiği konusunda ısrar etti.

Amerikan heyeti de söz konusu toplantılarda Türkiye’ye PYD güçlerinin Fırat Nehri’nin batısındaki bölgelerde konuşlanmayacağı güvencesini verdi. Bu konu, Türkiye’nin kırmızı çizgisidir.

Amerikan tarafı ayrıca PYD unsurlarının Türkiye sınırı yakınında bulunan Suriye’nin Cerablus bölgesine saldırmayacağını da vurguladı.(İran, Fars Haber Ajansı - 11 Temmuz 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —