Tarih: 17.04.2015 15:07

Türkiye, AP`yi Fanatiklikle Suçluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

DPA

Türk hükûmeti, Avrupa Parlamentosunun (AP) Ermenilere yönelik soykırım kararının ardından AP milletvekillerini dinî ve kültürel fanatiklikle suçladı. Ankara’daki Dışişleri Bakanlığı AP’yi alışılmadık sertlikte şu şekilde eleştirdi: “AP daha önce de denediği gibi 1915 olayları konusunda yeniden tarih yazmaya heveslendi.” Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Avrupa Parlamentosunun, Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine engel çıkarmakla tanındığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Parlamentosu üyelerinin, kendi tarihleriyle yüzleşmelerinde, özellikle Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı gibi insanlığın en korkunç felaketindeki rol ve sorumluluklarını hatırlamalarında yarar vardır.' açıklamasında bulundu.

'Tarihi ve hukuku katleden bu metni kabul edenleri ciddiye almıyoruz.' ifadelerine yer verilen açıklamada, “AB vatandaşlarının 2014’teki seçimlere yüzde 42 oranındaki katılımının, Parlamentonun AB siyasi kültüründeki yerini zaten gösteriyor.” vurgusunda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararın alınmasından önce bu talebi çarşamba günü kategorik olarak reddetmişti ve AP’nin bu husustaki görüşünü önemsiz olarak nitelendirmişti. (Almanya, DPA - 16 Nisan 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —