• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Türkiye-Avrupa Gerginliği Arttı

Türkiye-Avrupa Gerginliği Arttı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AGİT tarafından Türkiye’ye gönderilen mektubu teyit ederek şöyle dedi: “Bu iş yargıyı ilgilendirir. Gözaltına alınan kişiler gazetecilik faaliyetlerine ilişkin suçlardan dolayı gözalt?

IRNA

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) gözaltına alınan gazetecilerin derhâl serbest bıkılmaları konusundaki mektubunun küstahça olduğunu söyleyerek “Türkiye, hukuk devletidir ve gözaltına alınan kişiler hakkında hukuki süreç devam etmektedir.” dedi.

Çavuşoğlu, bu konuyu pazar günü Norveçli mevkidaşıyla Türkiye Dışişleri Bakanlığındaki ortak basın toplantısında 31 gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin Batı’nın sert tepkisi konusundaki soruları yanıtlarken dile getirdi.

Türk güvenlik güçleri, İstanbul merkezde gerçekleştirdikleri operasyonda Zaman gazetesi ve Samanyolu TV müdürleri başta olmak üzere toplam 31 kişiyi gözaltına aldılar.

Çavuşoğlu, AGİT tarafından Türkiye’ye gönderilen mektubu teyit ederek şöyle dedi: “Bu iş yargıyı ilgilendirir. Gözaltına alınan kişiler gazetecilik faaliyetlerine ilişkin suçlardan dolayı gözaltına alınmadılar. Savcılık, bu kişilerin terörist gruplara üye olması ve örgütlü suçlara karışması dolayısıyla haklarında yasal işlem başlatmıştır.'

Çavuşoğlu, “Türkiye, AB ile uyum sürecinin kesilmesi tehditlerini kabul etmiyor. Ankara hükûmetinin girişimlerinin tamamı yasalar çerçevesinde devam etmektedir. Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü konusundaki reformları bu hükûmet gerçekleştirmiştir ve reformlarını sürdürecektir.” dedi.(İran Haber Ajansı IRNA - 16 Aralık 2014)

 



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor