Tarih: 04.06.2016 18:44

Türkiye´den Almanya´nın ‘soykırım´ kararına sert tepki

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya parlamentosu Bundestag´ın 1915´te yaşananları ‘soykırım´ olarak tanıması Türkiye´de sert tepkiye neden oldu.

Ankara´dan ardı ardına yapılan açıklamalarla alınan kararın “hükümsüz” olduğunun altı çizildi. Kenya´da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise iki ülke ilişkilerinin zarar göreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Az önce Sayın Başbakan´la da bir telefon görüşmem oldu. Ortak kanaatimiz ilk adımımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye´ye çağırmak. Alman parlamentosunun almış olduğu bu karar Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyebilecek olan bir karardır. Döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapacağız. Nasıl bir adım atacağız bakacağız. Ondan sonra da asıl atmamız gereken adımları atacağız. Gidene kadar Dışişleri´ndeki arkadaşlarımız da gerekli çalışmaları yapacaklar ve ondan sonra atmamız gereken adımları atacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise kararı hatalı olarak niteleyerek metni gördükten sonra gerekli adımları atmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti. Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye´ye çağırdıklarını açıklayan Başbakan Yıldırım, “Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter hesabından, Alman Meclisi´nin kararına tepki gösterdi.
Kurtulmuş, gerekli cevabın her türlü platformda verileceğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —