Türkiye´den Çin´e 6´ncı ve 7´nci ihracat trenleri yola çıkıyor

Türkiye´den Çin´e 6´ncı ve 7´nci ihracat trenleri yola çıkıyor

Mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan 6´ncı ve 7´nci Çin ihracat blok trenleri, yerli üretim MDF kaplı levha taşıyacak.

Türkiye´den Çin´e 6´ncı ve 7´nci ihracat trenleri yola çıkıyor

Mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan 6´ncı ve 7´nci Çin ihracat blok trenleri, yerli üretim MDF kaplı levha taşıyacak.

Türkiye-Çin arasında yerli üretim MDF kaplı levha yükü taşıyan 6´ncı ve 7´nci Çin ihracat blok trenleri, Kocaeli Köseköy´den 24 Mayıs´ın öğleden sonrasında hareket edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ´den alınan bilgiye göre, mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan trenler, yerli üretim MDF kaplı levha yükü taşıyacak.

Türkiye´de 1876, Gürcistan´da 220, Azerbaycan´da 430, Hazar Denizi´nde 420, Kazakistan´da 3 bin 200 ve Çin´de de 2 bin 100 kilometre yol katederek Çin´in Şian kentine ulaşacak trenler, toplam 8 bin 693 kilometre yolu yaklaşık 2 haftada tamamlayacak.

 

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı ve 'Demir İpekyolu' olarak adlandırılan Orta Koridor üzerinden yapılan ihracat taşımalarında, yük çeşitliliği de artıyor. Daha önce buzdolabı, soğutucu, bor madeni gibi yüklere yeni bir yük çeşidi daha eklenerek Çin´e MDF kaplı levha da ihraç edilmeye başlanmış olacak.

BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridor üzerinden Türkiye´den Çin´e 19 Aralık 2020´de ulaşan ilk ihracat blok treninin hemen ardından ikinci tren, 20 Aralık 2020´de 1400 buzdolabı yüklü olarak Çerkezköy´den uğurlanmıştı.

Üçüncü ihracat treniyle ise Türkiye-Çin arasında demiryolu ile ilk bor ihracatı gerçekleştirildi. 754 metre uzunluğunda, 42 konteyner yüklü tren, Eskişehir Kırka´dan 29 Ocak´ta rafine bor ürünleriyle yola çıkmıştı. Türkiye´den Çin´e toplam 7 bin 792 kilometre yol kat eden tren, iki haftada Çin´e ulaşmıştı.

BTK Demiryolu Hattı üzerinden Rusya´ya uğurlanan diğer ihracat treniyle 15 konteyner içinde, Türkiye´de üretilen 3 bin 321 beyaz eşya ulaştırıldı. Tren, 4 bin 650 kilometre yolu, 8 günde kat ederek çok önemli bir ihracat yolu için başlangıç oldu.

Türkiye-Çin-Türkiye arasında 95 tren 2001 vagon ve 100 bin ton taşıma gerçekleşti

BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridor üzerinden Türkiye´den Çin´e 5 tren 201 vagon ve 216 konteynerle 8 bin 500 ton ihracat gerçekleştirildi.

Çin´den Türkiye´ye ise 90 tren 1800 vagon ve 2 bin 164 konteynerle 91 bin 500 ton yük geldi.

Türkiye-Çin-Türkiye arasında demiryolu ile yapılan toplam taşıma ise 95 tren 2001 vagonla 100 bin tona ulaştı.

Asya-Avrupa arasında en avantajlı güzergahlardan birisi olarak ön plana çıkmaya başlayan BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridor ile Türkiye-Çin arasında orta vadede karşılıklı yılda 1500 tren işletilmesi ve 60 bin TEU yük taşınması hedefleniyor.

 

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading