• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türkiye´den Kuzey Kore´ye kınama: ´Sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket´

Türkiye´den Kuzey Kore´ye kınama: ´Sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket´

Kuzey Kore´nin gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesi konusunda açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 'Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti´nin uluslararası hukuk ile bölgesel barış ve güvenliği hiçe sayarak yaptığı hidrojen

 

Kuzey Kore´nin gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesi konusunda açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 'Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti´nin uluslararası hukuk ile bölgesel barış ve güvenliği hiçe sayarak yaptığı hidrojen bombası denemesini sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket olarak görüyor, en güçlü şekilde kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore´nin hidrojen bombası denemesini kınadı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti´nin uluslararası hukuk ile bölgesel barış ve güvenliği hiçe sayarak yaptığı hidrojen bombası denemesini sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket olarak görüyor, en güçlü şekilde kınıyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Kuzey Kore yetkilileri, yeni geliştirdikleri kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediklerini açıklamıştı. Deneme sonucu bölgede sabah saatlerinde sarsıntı meydana gelmişti. Kuzey Kore basınındaki haberlerde, denemenin, ülkenin lideri Kim Jong-un´un emriyle yapıldığı ve başarılı olduğu duyurulmuştu.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor