Tarih: 08.10.2017 09:03

Türkiye´den Suudi Arabistan´daki terör saldırısına kınama

Facebook Twitter Linked-in

 

Türk Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Suudi Arabistan´ın Cidde kentinde gerçekleştirilen terör eylemini kınıyoruz. Bu menfur saldırı sırasında hayatını kaybeden Suudi güvenlik görevlilerine Allah´tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca, kardeş Suudi Arabistan hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz' ifadesine yer verildi.

Suudi Arabistan´da internet sitelerinde ve sosyal paylaşım ağlarında Selam Sarayı´na saldırı düzenlendiği haberleri yer almıştı. 

Suudi Arabistan´ın resmi haber ajansı SPA´da yayınlanan İçişleri Bakanlığının resmi sözcüsü Tümgeneral Mansur et-Turki´nin açıklamasında da sabah saatlerinde Cidde kentinde bulunan Selam Sarayı´nın Kraliyet Muhafızlarının bulunduğu kontrol noktasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, 3 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtilmişti.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 28 yaşında ve Suudi Arabistan vatandaşı olduğu, saldırganın Kraliyet Muhafızlarının karşılık vermesi sonucu olay yerinde öldürüldüğü aktarılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —