Tarih: 08.12.2019 10:43

Türkiye´den Yunanistan Başbakanına ´hayalperest ideolojiler´ tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis´in bir etkinlikte dile getirdiği iddialara sert tepki göstererek, 'Yunan liderliğini hayalperest ideolojileri bir kenara bırakıp, dostluk ve iyi komşuluk ilkelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz' dedi.

Sözcü Aksoy, Başbakan Miçotakis´in propaganda amaçlı ifadelerine yönelik bir soruya verdiği yazılı yanıtta, Miçotakis´in Türkiye´ye yönelik düşmanca ifadelerine tepki gösterdi.

Aksoy, 'Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis´in ´Uluslararası Soykırım Suçu Konferansı´ adı altında, 6-8 Aralık 2019 tarihlerinde Atina´da yaptığı konuşmada tarihimize ve bugüne yönelik mesnetsiz, yalan ve iftira dolu hasmane iddiaları reddediyoruz' ifadelerini kullandı.

Aksoy, 'Yunan liderliği, tarihiyle yüzleşmek istiyorsa, önce Yunan Ordusu´nun Anadolu´yu işgali sırasında işlediği savaş suçlarını tespit eden Müttefik ülkeler Tahkikat Komisyonu´nun raporu ile Türklere uyguladığı katliam ve mezalimlerden ötürü Yunanistan´ı tazminat ödemeye mahkum eden Lozan Antlaşması hükümlerine bakmalıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, hayalperest ideolojiler yerine iyi komşuluk ilişkilerine dikkati çekerek, 'Yunan liderliğini işgalci Yunan ordularına karşı mücadele vererek, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Ulu Önder Atatürk´ü Nobel Barış Ödülü´ne aday gösteren Yunanistan Başbakanı Venizelos´un yolundan giderek, hayalperest ideolojileri bir kenara bırakıp, dostluk ve iyi komşuluk ilkelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —