• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye`den İkinci Doğalgaz Hattına Destek

Türkiye`den İkinci Doğalgaz Hattına Destek

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’ye doğal gaz nakledecek ikinci bir boru hattının inşasına ilişkin İran ile bir anlaşma imzalamadık, ancak bunu destekliyoruz.” dedi.

İRNA

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran doğal gazını Türkiye’ye nakledecek ikinci boru hattının inşasını desteklediğini belirtti.

Yıldız, Petrol Platformu Derneği (PETFORM) Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşmesi çerçevesinde gazetecilere verdiği röportajda, İran ile Türkiye arasında başka bir doğal gaz boru hattının inşasının gündemde olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Türkiye’ye doğal gaz nakledecek bir boru hattının inşasına ilişkin İran ile bir anlaşma imzalamadık, ancak bunu destekliyoruz.”

Yıldız şöyle devam etti: “İran, doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine aktaracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiğim Tahran ziyaretinde bu konu gündeme geldi ve biz böyle bir projeye olumlu baktığımızı dile getirdik. Boru hattının inşası için kullanılacak iki milyon ton çelik ve Türkiye’de istihdam oluşturması açısından bu proje büyük önem arz etmektedir. Biz bu projeyi destekliyoruz. Yeni bir anlaşma imzalamak için Türkiye öncelikle doğal gaz fiyatlarına bakıyor. Doğal gaz Türkiye`ye ister mevcut hattan isterse yeni bir hattan nakledilsin, Türkiye açısından doğal gazın fiyatı önceliklidir.”

Türkiye Enerji Bakanı ayrıca, Türkiye’nin İran’dan günde yaklaşık 29 milyon metreküp doğal gaz ithal ettiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: “Bu miktar 18-19 milyon metreküpe kadar düştü, bu hafta yeniden 29 milyon metreküp seviyesine çıkacak.” (İran Haber Ajansı İrna - 17 Şubat 2014)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor