Tarih: 22.05.2015 17:19

Türkiye’den Bosna’ya Destek

Facebook Twitter Linked-in

 

AP

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasında ekonomik iş birliğini artıracak çeşitli anlaşmalar imzalayan bakanlar ve iş adamlarından oluşan büyük bir heyetle birlikte Saraybosna`ya gitti.

Bosna Cumhurbaşkanı Mladen Ivanic, özellikle de Bosnalı süt üreticileri AB ülkelerine ihracatta sorun yaşarken, Bosna`dan Türkiye`ye artan gıda ve diğer tüketim mallarının ihracatının istihdam yaratması gerektiğini söyledi.

Bosna yüzde 40`lık işsizlik oranıyla mücadele ediyor ve her türlü finansal desteği memnuniyetle karşılıyor. Söz konusu 25 milyon avro küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine yardımcı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna silah sanayii, turizm ve altyapıyı geliştirme alanlarında iş birliği yapma beklentisinde olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhurbaşkanı ziyareti sırasında Avrupa Birliği`ni, Mısır`da devrik İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi`ye verilen idam cezasına tepki göstermemesi nedeniyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir demokrat olarak, askerî bir darbe sonucu iktidara gelen eski Genelkurmay Başkanı Abulfettah Sisi hükûmetini tanımayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdam cezasının olmadığı ve demokrasiyi destekleyen Avrupa Birliği`nin, Mısır`daki olaylara sessiz kaldığını söyledi. (ABD, AP – 20 Mayıs 2015 )




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —