• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye İle İş Birliği Artırılmalı

Türkiye İle İş Birliği Artırılmalı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa komşuluk politikası ve genişleme müzakerelerinden sorumlu komiser Johannes Hahn Türkiye’deki seçimlerin ardından Brüksel ile Ankara arasındaki ilişkilerin daha ya

 

Tanjug

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn Türkiye’deki Seçimlerin Ardından Brüksel ile Ankara Arasındaki İlişkilerin Daha Yakın Olma Zamanının Geldiğini İfade Etti.

Mogherini ve Hahn, yapmış oldukları ortak bir açıklamada, “Kayıtlı seçmenlerin yüzde 86’sının katılımı ve tüm önde gelen siyasi parti temsilcilerinin meclise girebilmesi Türkiye’deki demokrasi gücünün açık bir kanıtıdır.” ifadesini kullandılar.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi 13 yıllık iktidardan sonra salt çoğunluğu kaybetti.

Mogherini ve Hahn, Türkleri bir an önce yeni meclis ve hükûmeti kurmaya davet ederek AB’nin Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmesinin ve bu ülke ile iş birliğini artırma zamanının geldiğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kampanyası sırasında, partisinin mutlak çoğunluğu alması durumunda Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyonu sürecini donduracağı haberini vermişti. ( Sırbistan, Tanjug – 09 Haziran 2015 )



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor