• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Türkiye İle Ortak Endişelerimiz Var

Türkiye İle Ortak Endişelerimiz Var

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, “Bizim, DAİŞ konusunda Türkiye ile ortak endişelerimiz bulunuyor.” dedi. Bass, bu ifadeleri geçen gece, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen Amerikan Bağımsızlık Günü’nde dile getirdi. Bass

 

IRNA

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, “Bizim, DAİŞ konusunda Türkiye ile ortak endişelerimiz bulunuyor.” dedi.

Bass, bu ifadeleri geçen gece, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen Amerikan Bağımsızlık Günü’nde dile getirdi.

Bass şunları söyledi: “Suriye’nin bütün bölgelerinde DAİŞ’in bulunmasından kaygı duyduğumuz gibi Türkiye de sınırlarının yakınında DAİŞ güçlerinin bulunmasından endişe duyuyor.”

Pek çok Türk gazetesinde yankı bulan ifadeleri konusunda Amerika Büyükelçisi, “Suriye-Türkiye sınırlarını kontrol eden her grup, DAİŞ ile de mücadele etmelidir.” diye konuştu.

Bass şunları kaydetti: “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bölgedeki demokratik ilkeler desteklenmeli ve çatışmalar nedeniyle evini terk eden bölge sakinlerinin geri dönüşüne engel olunmamalı. Türkiye ve Amerika, söz konusu ilkelere riayet edilmesi gerektiği konusunda hemfikir ve biz bu görüşümüzü Suriye’deki Demokratik Birlik Partisine (PYD) de illettik.”

DAİŞ güçlerinin Suriyeli Kürt güçler tarafından çıkarılmasının ardından Türk hükûmet yetkilileri, DAİŞ ve Kürt grupların bölge sınırlarının yakınlaşmasından ve Suriye’nin kuzeyinde Kürt koridorunun oluşturulması için Suriyeli Kürt grupların çabalarından söz ediyor.

Türk yetkililer, böyle bir koridorun oluşturulmasının Türkiye’nin menfaatlerine aykırı olacağını ve böyle bir durum için Suriyeli Kürtlere izin verilmeyeceğini ifade ettiler. (İran, IRNA - 03 Temmuz 2015)



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor