• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Türkiye-İran İlişkileri Geliştirilmeli

Türkiye-İran İlişkileri Geliştirilmeli

Türkiye ile İran’ın komşuluk ilişkilerine bakıldığında ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ulaştırma sektörünün gelişmesi için iş birliğinin gerekliliğine işaret eden Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleş

İrna

Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmut Vaizi ile görüşmesinde iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesinin önemi üzerinde durdu.

Salı akşamı Ankara’da yapılan görüşmede Elvan, Vaizi’nin Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek farklı alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ayrıca havacılık, kara yolu, denizcilik ve demir yolu sektörünün rolüne ve konumuna vurgu yaptı.

Türkiye ile İran’ın komşuluk ilişkilerine bakıldığında ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ulaştırma sektörünün gelişmesi için iş birliğinin gerekliliğine işaret eden Elvan, Türk hükûmetinin ulaştırma, limanlar ve denizcilik sektöründeki yatırımlarla ilgili olarak politikaları ve attığı adımları hakkında bilgi vererek ülkesinin İran ile söz konusu alanlarda ortak iş birliği için hazır olduğunu belirtti.

Komşular arasında ticari ilişkilerin en üst düzeyde olması gerektiğini belirten Elvan, 'Türkiye’de şimdi hızlı internet hizmeti alan 35 milyondan fazla internet kullanıcısı ve 70 milyonun üzerinde cep telefonu abonesi bulunuyor.' dedi.

Konuşmasında ikili ilişkilerde ulaştırmanın konumuyla ilgili iki ülke arasındaki ilişiklerin önemine ve ilgili alanlarda altyapı iş birliği ayrıca İran’ın söz konusu alanlarda kaydettiği ilerlemelere işaret eden Vaizi, 'İki ülkenin ekonomisinin gelişmesinde bu sektörün hayati önemine bakıldığında aramızdaki engeller ve olası sorunların kaldırılmasına yönelik çalışmalı ve Türkiye ile İran’ın bölgedeki konumunu istenilen düzeye taşımalıyız.' dedi. (İran Resmi Haber Ajansı IRNA - 03 Haziran 2014)



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor