• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye-İran Sanat Eserleri Fuarı

Türkiye-İran Sanat Eserleri Fuarı

Türkiye ve İran’ın çağdaş sanat eserleri uluslararası fuarı; iki ülke sanatçıları, sanatseverler ve İran kültür ve sanatına ilgi duyanların katılımıyla Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde yapılan törenle başkent Ankara’da açıl

 

IRNA

Türkiye ve İran’ın çağdaş sanat eserleri uluslararası fuarı; iki ülke sanatçıları, sanatseverler ve İran kültür ve sanatına ilgi duyanların katılımıyla Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde yapılan törenle başkent Ankara’da açıldı.

İran’ın önde gelen sanatçılarının yaklaşık 200 eserinin sergilendiği fuar yaklaşık iki hafta devam edecek.

İran çağdaş sanat fuarı, Türkiye ve İran’ın uluslararası sanat ve kültür faaliyetleri çerçevesinde İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Çankaya Belediyesinin iş birliğiyle düzenledi.

Fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve İran’ın kültürünün ilham kaynağının ortak olduğuna işaret eden İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, “Maalesef bizim birbirimizin kültür ve sanatından edindiğimiz bilgi istenilen düzeyde değil ve böyle fuar ve ortak kültür faaliyetlerinin düzenlenmesinin, iki ülkenin kültür ve sanatının tanınmasına yönelik önemli bir adım olacağını ümit ediyorum.”

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, “Belediyemiz, dünyanın en eski ve en önemli medeniyet ve kültür varlık eserlerinden birine ev sahipliği yapmaktan ve bu büyük fuarın düzenlenmesi için gerekli kolaylıkların sağlanmasından mutluluk duyuyor.” dedi.

Fuarın ilk gününde, Türk ve İranlı sanatçıların çağdaş eserlerinden resim, hat sanatı ve heykel çalışmaları sergileniyor. ( İran, IRNA – 17 Haziran 2015 )



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor