Tarih: 30.04.2015 01:05

Türkiye-Kuveyt Askeri İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

Üst düzey Kuveyt yetkilileriyle görüşmek için bu ülkeyi ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki ülkenin askerî iş birliği düzeyinin artacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Sabah el Ahmet el Cabir el Sabah ile müzakerelerde bulundu ayrıca bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkilerin gelişmesi yolları hakkında iki ülke yetkilileri arasında yoğun istişareler yapıldı.

Bu müzakerelerde gündeme gelen ve iki ülke yetkililerinin sürdürülmesine vurgu yaptığı önemli konularından biri, Ankara-Kuveyt arasında askerî ilişkilerin geliştirilme yollarıydı.

Bu görüşmelerde, bölgesel gelişmeler konusunda aynı bakış açısına sahip olduğu vurgusunda bulunan Türkiye ve Kuveytli yetkililer, terörizm ve DAİŞ örgütü ile mücadele konusunda ortak iş birliğin önemine değindiler.

Ayrıca yaptığı açıklamada gerçekleşen müzakereleri hatırlatan Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Kuveyt`e yaptığı bu ziyarette Suriye ve Yemen sorunu ayrıca Yemen’de ateşkes, barış ve istikrarın sağlanmasına ilişkin çözüm yolların ele alındığını belirtti.

Sözkonusu müzakerelerde iki ülke ayrıca ekonomi ve ortak ticaret alışveriş hacminin geliştirilmesi için iş birliği yollarını ele aldı.

Edinilen bilgilere göre Türk hükûmeti, Kuveyt ile birkaç önemli askerî anlaşma imzalamaya ve rakibi olan Fransa`ya yetişmeye çalışıyor.

Geçen aylarda askerî gücünü artırmaya yönelik büyük politikaları uygulamaya koyan Kuveyt, bu yönde iki NATO üyesi olan Paris ve Ankara ile yeni iş birliği kapılarını açtı.(İran Haber Ajansı IRNA - 28 Nisan 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —