Tarih: 17.01.2014 08:40

Türkiye-Libya Bağları Güçleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Jane`s Defence Weekly

Libya Başbakanı Ali Zeydan’ın 2-3 Ocak 2014 Tarihinde Türkiye’ye Yaptığı Ziyareti Sonrasında Görünen O ki İki Ülke Askerî ve Silah Üretimi Alanında İlişkileri Gelişmeye Devam Edecek...

Düzenlenen ikili basın toplantısında Libya’nın Türkiye’den 20.000 askerî üniforma ve değişik türlerdeki 20.000 silah almayı düşündüğünü belirten Zeydan, “Bahsettiğim malzemelerin alımı için Türkiye ile ön anlaşmaya vardık.” dedi.

Zeydan ayrıca Libya’nın kıyı güvenliği için Türk hücumbotları ve helikopterlerini almayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Libyalı heyet, 3 Ocak günü, Türk Hava ve Uzay Endüstrisinin (SGS) Ankara’daki tesislerinde, TI20 hücum helikopterlerini ve Hürkuş turbo pervaneli eğitim uçaklarını inceledi. SGS ayrıca Sikorsky Black Hawk tipi, T-70i adlı bir helikopter üretiminin hazırlıklarını yapıyor.

Geçen yıl içinde yaklaşık olarak bin Libya askeri, Isparta’daki Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitim aldı. Varılan mutabakata göre iki bin asker daha eğitim alacak. Zeydan, “Askerlerimizin eğitimi için Türkiye en uygun ülke.” diyor.

Diğer yandan Libya silahlı kuvvetlerinin Türk Otokar şirketi ile Arma ve Cobra silahlarını almak için görüşmeler yaptığı söyleniyor. Otokar, müşteri gizliliği politikası nedeniyle konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. (İngiltere merkezli Jane`s Defence Weekly - 15 Ocak 2014)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —