Tarih: 23.12.2013 14:51

Türkiye-Moldova İş Birliği Yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik görüşmelerin tamamlanması konusunda anlaştık.' dedi. Gül`e göre şu an itibarıyla 500 milyon dolar olarak değerlendirilen ikili ticaret hacmi, Serbest Ticaret Anlaşması`nın imzalanmasıyla birlikte iki katına çıkabilir.

Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti, çarşamba günü bir araya geldiği Türk muadili Abdullah Gül ile iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması meselesini ele aldı.

Mediafax`a göre iki Cumhurbaşkanı aynı zamanda, Türkiye ile Moldova Cumhuriyeti arasında stratejik ortaklığın kurulmasına ilişkin müşterek bir bildirinin yayımlanması gerektiğine değindi.

Basın toplantısında konuşan Gül, 'Stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik görüşmelerin tamamlanması konusunda anlaştık.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı`na göre şu an itibarıyla 500 milyon dolar olarak değerlendirilen ikili ticaret hacmi, Serbest Ticaret Anlaşması`nın imzalanmasıyla birlikte iki katına çıkabilir.

Publika.md portalının duyurduğuna göre Gül, Moldova Cumhuriyeti`nin Avrupa entegrasyonu yolunda kaydettiği ilerlemeyi takdir etti.

Timofti ve Gül, iki ülke arasında karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasını öngören anlaşmayı olumlu değerlendirdi. Söz konusu belge, Moldova Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından onaylanmış olup Türk milletvekilleri tarafından görüşülecek.

Timofti ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. (Romania Libera - 19 Aralık 2013)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —