• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Türkiye: Mursi`ye vatandaşlık yok

Türkiye: Mursi`ye vatandaşlık yok

Mısır`ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idam cezasından kurtulmak için ‘Türkiye vatandaşlığına geçeceği` iddiası Ankara tarafından yalanlandı.

 

Türk yetkililer, Dışişleri Bakanlığı`nın gündeminde böyle bir konunun olmadığını vurguladı. Hürriyet`ten Uğur Ergan`ın haberine göre, yetkililer Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun 27 Mayıs`ta Hollanda`nın Rotterdam kentinde yaptığı açıklamayı hatırlattı.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE`YE GELİRSE YANLIŞ YORUMLANIR AMA KÖRFEZ ÜLKELERİ BASTIRIRSA…

Çavuşoğlu, Rotterdam`da şunları söylemişti: 'Mursi`nin idamı siyasi motifli bir karar. AB kurumları ve Körfez ülkeleri nezdinde girişim yapıyoruz. Biz başından beri, ‘Mursi üçüncü ülkeye gitsin` diyoruz. Türkiye`ye gelirse yanlış yorumlara sebep olur. Körfez ülkeleri bastırırsa, başka bir ülkeye gitmesi kararının alınmasını sağlayabilirler.'

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI HAKKINDAKİ İDAM CEZALARI, MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLEBİLİYOR

Mısır`da yayınlanan Al-Alam Al-Youm gazetesi, devrik Mısır lideri Muhammed Mursi`nin 16 Mayıs`ta yargılandığı ‘hapishaneler baskını` ve ‘casusluk` davalarından aldığı idam cezasından kurtulmak için Mısır pasaportundan vazgeçerek başka bir ülkenin vatandaşlığına geçebileceğini yazmıştı. Mısır kanunlarına göre, yabancı ülke vatandaşları hakkındaki idam cezaları, mahkeme kararıyla iptal edilebiliyor. Al-Alam Al-Youm gazetesine konuşan uzmanlar, Mursi`nin Türkiye vatandaşlığı alabileceğini ileri sürmüştü.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor