• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Türkiye-Nijer İşbirliği

Türkiye-Nijer İşbirliği

Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou, bu seferki ziyaretinde Türkiye’nin somut desteğini elde etmeyi ve iki ülke arasındaki iş birliğini bir adım daha öteye taşımayı hedeflediğini söyledi.

Jinfa Zheng, Qiyan Ling

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül ile Türkiye’yi ziyaret eden Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou, yaptıkları açıklamada, Türkiye ile Nijer’in ekonomi alanındaki iş birliğini güçlendireceklerini belirttiler.

Issoufou, Gül ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, bu seferki ziyaretinde Türkiye’nin somut desteğini elde etmeyi ve iki ülke arasındaki iş birliğini bir adım daha öteye taşımayı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Bir Afrika ülkesi olarak Nijer’in acil suya ihtiyacı olduğunu, Türkiye’nin Nijer hükûmetini tarımsal kalkınma konusunda desteklemesini ve iş birliği sağlamasını umduğunu belirtti, ayrıca Türkiye’nin Nijer’e polis gücünü geliştirmesi için savunma alanında özellikle de istihbarat alanında destek vermesini umduğunu vurguladı.

Gül ise Türkiye ve Nijer’in madencilik alanında iş birliğini güçlendireceğini, Türkiye’nin kendi işletmelerini Nijer’de madencilik yatırımları yapmaları için teşvik edeceğini söyledi.

Issoufou’nun Türkiye’yi ziyaretinde Türkiye ile Nijer arasında tarım, güvenlik, alt yapı, ulaşım, sağlık ve enerji gibi altı alanda iş birliği anlaşması imzalandı. (Xinhua - 12 Mart 2014)

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor