• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Türkiye´nin ´´Ciddi Endişeleri´´ Var

Türkiye´nin ´´Ciddi Endişeleri´´ Var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cuma günü düzenlediği basın toplantısında, ABD-Rusya anlaşmasının başlamasına saatler kala bölgedeki çatışmalar yüzünden Suriye´de şiddetin durdurulmasına ilişkin planla ilgili olarak T


REUTERS

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cuma günü, ABD-Rusya anlaşmasının başlamasına saatler kala bölgedeki çatışmalar yüzünden Suriye´de şiddetin durdurulmasına ilişkin planla ilgili olarak Türkiye´nin ciddi endişeleri olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın ayrıca Türkiye´nin Suriye´de tek yanlı bir kara operasyonuna girişme planı olmadığını ancak herhangi bir güvenlik tehdidine angajman kuralları çerçevesinde cevap verileceğini belirtti.

Suriye´nin batısının büyük bölümünde çatışmalar, Şam´ın doğusundaki asi kontrolündeki bölgeleri vurduğu bildirilen ağır hava saldırılarıyla devam ediyor. 'Şiddetin durdurulması' anlaşmasının gece yarısı başlaması bekleniyor.

Kalın düzenlediği basın toplantısında, 'Bu ateşkesi prensipte destekliyoruz fakat ne yazık ki çatışmaların sürmesi nedeniyle anlaşmanın geleceğine dair ciddi endişelerimiz var.' dedi.

Suriye hükûmeti planı kabul etti. Koşullarla ilgili ciddi çekinceleri olan ana muhalefet ittifakı, hükûmetin ve onun Rus ve İranlı destekçilerinin niyetlerini sınamak için iki haftalık ateşkese hazır olduğunu duyurdu.

NATO üyesi Türkiye´nin ateşkesteki rolü Washington destekli Suriyeli Kürt YPG örgütüne duyduğu derin itimatsızlık nedeniyle çetrefilli. Ankara, YPG´yi bir terör örgütü olarak kabul ediyor ve son haftalarda Suriye´nin kuzeyindeki YPG mevzilerini sınır ötesi açılan ateşlere misilleme olarak top ateşine tutuyor.

YPG´nin terör örgütü olmadığını açıklayan Washington, Suriye´de İslam Devletine karşı savaşta örgütü destekledi.

YPG Reuters´a bu hafta, ateşkese saygı duyacağını ancak saldırıya uğraması hâlinde cevap verme hakkını da saklı tuttuğunu açıkladı.

Kalın ayrıca -İslam Devletine karşı hava saldırısında yer alması planlanan- Suudi uçaklarının Türkiye´nin İncirlik Hava Üssü´ne gelmeye başladığını da belirtti.

Türkiye´nin Suriye´de tek yanlı bir kara operasyonuna girişme planı olmadığını söyleyen Kalın, Ankara´nın uluslararası koalisyonla uyum içerisinde çalışacağını belirtti.

İbrahim Kalın, 'Defalarca söyledik, koalisyon ile uyum içerisinde hareket edeceğiz. Dolayısıyla tek yanlı veya Suudi Arabistan veya başka ülkelerle Suriye´de kara işgaline yönelik herhangi bir hazırlığımız söz konusu değil.' dedi.(İngiltere,REUTERS- 26 Şubat 2016)



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor