• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Türkiye´nin Nitelikli Sıçrayışı

Türkiye´nin Nitelikli Sıçrayışı

Türkiye Arap ve İslam ülkeleriyle iyi iletişim kurmaya ve bu ülkeler arasında iş birliği köprüleri kurmaya özen gösteriyor. Bunun en güzel örneği de Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapması. Türkler onları kardeşleri gibi görüyor

 

Taha Abdurrahman

Yaklaşık üç yıl önce Türkiye´yi birkaç kez ziyaret etmiştim ancak bugünlerdeki son ziyaretim öncekilerden farklıydı. Bu ziyaret bende olumlu izlenimler bıraktı. Bu izlenimler, Türkiye´yi her alanda gelişmiş ülkeler seviyesine yükselten ve son dönemde gerçekleştirdiği nitelikli sıçrayışların neler olduğu sorusunu ortaya attı.

İstanbul ve Ankara´da görüştüğüm kişiler, Türkiye´de yaşanan nitelikli sıçramanın en temel nedeninin, Türkler arasında kültür bilincinin yaygınlaştırılması, aidiyet hissinin yer etmesi ve demokratik seçimlere dayalı bilge bir yönetimin kurulması olduğunu söyledi.

Bütün bunların, kalkınma çabalarının ve kültür projelerinin, Türkiye´nin günümüzde yaşadığı nitelikli sıçramada belirgin rolü oldu. Bu da Türkiye´yi büyük ve önemli ülkeler seviyesine yükseltti ancak bu sıçrayış, Türklerin kimlikleriyle ve İslam medeniyetiyle gurur duymalarına engel olmadı.

Türkiye bu kapsamda Arap ve İslam ülkeleriyle iyi iletişim kurmaya ve bu ülkeler arasında iş birliği köprüleri kurmaya özen gösteriyor. Bunun en güzel örneği de Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapması. Türkler onları kardeşleri gibi görüyor ve konuklarıymış gibi davranıyorlar. Onlara mülteci dememeye özen gösteriyor. Bütün bunlar, Türkiye´nin mayıs ayında ilk defa Dünya İnsani Zirvesi düzenlenmesi için hazırlıklara başlamasına neden oldu.

İnsandan yana olmak, İslam kimliğine bağlı kalmak ve diğer kimliklerle (Araplarla) yakınlaşmak; kimlikle ne kadar gurur duyulduğunu, aidiyetin ne kadar derin olduğunu ve kültür bilincinin ne kadar yerleşik olduğunu gösterir. Niyetler dürüst ve samimi olduğu müddetçe bütün bunları nitelikli bir medeniyet sıçramasına dönüştürmek mümkün olacaktır.(Katar,El Şark-19.04.2016)



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor