• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Türkiye´nin S-400 alımına kızan ABD, rövanş peşinde´

´Türkiye´nin S-400 alımına kızan ABD, rövanş peşinde´

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin, ABD´nin Yunanistan´daki askeri varlığını arttırma niyetinde olduğu haberi, Rus medyasında Ankara´nın Rus S-400 hava savunma füzelerini almasına kızan Washington´un, ‘rövanşı´ olarak yorumlandı.

 

Rusya´da yayın yapan Moskovskiy Komsomolets gazetesi, ABD´nin Yunanistan´daki askeri üsleri kullanarak askeri operasyonların kapsamını genişletme çabasının, öncelikle Rus S-400 sistemleri yüzünden Washington ve Ankara arasında yaşanan gerilimle ilgili olduğunu yazdı. 

´ABD İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ ASKERİ İŞBİRLİĞİNİN DERİNLEŞMESİ ŞANTAJDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL´

Dmitriy Muzalevskiy imzalı yazıda, 'The Wall Street Journal, askeri analiz uzmanlarının görüşüne göre, ABD ve Yunanistan arasındaki askeri işbirliğinin genişlemesinin Türkiye´ye yönelik şantajdan başka bir şey olmadığını bildiriyor' ifadesine yer verildi.

´YUNANİSTAN DİZ ÇÖKTÜ´

Yazının devamında, 'ABD Savunma Bakanlığı, askeri operasyonları için Yunanistan´daki deniz ve hava üslerini daha aktif kullanmayı umuyor. Gazetenin kaydettiği gibi, ABD Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı bu çok önemli askeri konuda görüşmeler yapıyor ve belli ki Yunanistan, Pentagon´un topraklarında Amerikan üslerinin yerleştirilmesi talebi karşısında diz çöktü' dendi. 

´İNCİRLİK´İN YERİNİ ALAMAYACAK´

ABD ve Yunanistan´ın askeri işbirliğini artırmaya hazır olmasının, onsuz da gergin olan Amerikan-Türk ilişkilerini daha da kızıştırabileceği ifade edilirken, ABD´nin Yunanistan´daki askeri varlığını arttırma isteğinin, doğrudan tehdit ve yaptırımların işlemediği Türkiye´ye karşı şantaj olabileceği kaydedildi.

Muzalevskiy, 'Ancak askeri tesislerin daha sık kullanmanın verdiği tüm potansiyel avantajlara rağmen Yunanistan, Amerika için Türkiye´deki İncirlik hava üssünün yerini alamayacak' diye kaydetti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor