• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Türkiye´nin Teröre Karşı Kararlılığı

Türkiye´nin Teröre Karşı Kararlılığı

Türkiye, şu anda 2,5 milyondan fazla Suriyeliyi barındırıyor. Onlara birçoğunun, artık kaybettiğini düşündüğü hayatlarına aktif olarak yeni bir anlam veriyoruz. Bu insanlar şimdi aileleriyle güvende olma, okulda, işte, evde yeni dostla

 

The Huffington Post

Kendimi çok rahatsız hissettim. Bay Weiss´ın 23 Şubat´taki yorumlarını okurken aklıma şu eski, “Camdan evde oturanlar başkalarına taş atmamalıdır.” deyişi geldi.

Türkiye adına birkaç suçlamada bulunuyor ve Türkiye´nin IŞİD´i desteklediğini, onlarla birlikte çalıştığını ve “IŞİD savaş makinesine yakıt sağladığını” öne süren kaynaklardan alıntı yapıyor.

Kanıtları nerede? Siyasi korku yaratmaktan farksız olmayan bu yaklaşımı, Türkiye´nin sınırlarından sızan teröristlere karşı duruşundan vazgeçmesine sebep olmayacaktır.

Ne var ki Bay Weiss, sıkıntılardan binlerce kilometre uzakta ofisinde rahatça oturup, kapsamlı açıklamalarda bulunup, yeni bir devlet kurulmasını öne sürüyor. Zaten travma geçirmekte olan Suriyeliler adına kararlar verip, bir de onları yeni bir devletle daha da mahvetmek de ne demek? Bu yeni devlet tam olarak kim tarafından yönetilecek? Kimse Suriyelilere ne istediklerini sordu mu? Weiss, neden Suriye içinde Suriyelilerin desteklenmesini savunmayıp, onun yerine hepsi birlikte yaşarken farklı grupları ayırarak daha fazla ihtilafa yol açmayı öneriyor? Bunu yapmak gerçekten de asıl sorunla -Suriye´nin barbar lideri ve onun Rusya´nın desteğiyle sivillere karşı yaptığı silahlı saldırılarla- uğraşmaktan daha mı iyi? Eminim Theodore Achilles mezarında ters dönmüştür.

Kendisini, “hür yaşayanların ve kahramanların yurdu” olarak gören bir ülke, evlerini, köylerini, mahallelerini terk eden dört milyon Suriyeliye yardım etmede liderlik etmelidir.

Türkiye, şu anda 2,5 milyondan fazla Suriyeliyi barındırıyor. Onlara birçoğunun, artık kaybettiğini düşündüğü hayatlarına aktif olarak yeni bir anlam veriyoruz. Bu insanlar şimdi aileleriyle güvende olma, okulda, işte, evde yeni dostlarla hayatlarını yeniden kurma fırsatına sahip. ABD, Suriyelilere yardım için büyük miktarda mali destek verdi ama şimdiye kadar sadece 2.768 Suriyeliyi kabul etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, kısa süre önce ABD´nin on bin mülteci daha almayı planladığını söyledi. Trump, bunu sabote etmenin, Allah korusun, veto etmenin bir yolunu bulmadan umarım bu karar uygulanır.(ABD,The Huffington Post-01.03.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor