• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Türkiye´nin Üstlendiği Yük Paylaşılmalı

Türkiye´nin Üstlendiği Yük Paylaşılmalı

Türkiye yüzyıllardır savaştan ve baskılardan kaçan insanlar için sığınacak güvenli bir ülke oldu ve şu anda beş kıtada 140´dan fazla ülkeye insani yardım sağlıyoruz. Hatta Türkiye, diğer ülkelere oranla gayrisafi milli hasılasın?

 

Recep Tayyip Erdoğan

Bugün İstanbul´da, Birleşmiş Milletlerin Türkiye´yi dünyanın en çok mülteciyi barındıran ülkesi olarak takdir edişini gösteren Birinci Dünya İnsani Zirvesi başlıyor. Ancak uluslararası insani yardım sisteminin işlevsizliği endişe verici boyutta.

Yaklaşık 60 milyon insan hayatta kalabilmek için insani yardıma muhtaç. BM´ye göre, mülteci sayısı ve evlerini terk etmek zorunda kalan insanların sayısı İkinci Dünya Savaşı´ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bunların neredeyse yarısı çocuk.

Türkiye yüzyıllardır savaştan ve baskılardan kaçan insanlar için sığınacak güvenli bir ülke oldu ve şu anda beş kıtada 140´dan fazla ülkeye insani yardım sağlıyoruz. Hatta Türkiye, diğer ülkelere oranla gayrisafi milli hasılasının daha büyük bir bölümünü insani yardıma ayırarak dünyanın en cömert ülkesi olmaya devam ediyor.

Dünyanın her yerinden liderler bu hafta insani yardım siteminde reform yapmak için somut sözler verecekler ancak Zirve´nin gerçek anlamda fark yaratabilmesi katılımcıların samimiyetine ve 125 milyon insan için kalplerimizde ne kadar yer olduğuna bağlı.

Hep birlikte umut ışığını yeniden yakmalıyız. (İngiltere,The Guardian-23 Mayıs 2016)



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor