Tarih: 25.07.2020 00:01

Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Kılıç´tan, Pence´e Ayasofya yanıtı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in Ayasofya paylaşımına verdiği yanıtta, Ayasofya Kebir Camii´nin tüm dinlere açık olacağını ve içerisindeki mozaiklerin korunacağını belirterek, Yunan Ortodoks Kilisesinin Osmanlı mirasları için aynı şeyi söyleyip söylemeyeceğini sordu.

Pence´in Amerikan Ortodoks Başpiskoposu Elpidophoros ile yaptığı görüşme sonrası Twitter hesabından 'Ayasofya´nın tüm inançlar için ilham ve tefekkür kaynağı olarak ulaşılabilir kalması' mesajının ardından, Büyükelçi Kılıç´tan yanıt geldi.

‘Ayasofya, tüm inançlar için açık kalacaktır´

Pence´in paylaşımına verdiği yanıtta, Kılıç, 'Ayasofya, tüm inançlar için açık kalacaktır. Son 500 yıldır olduğu şekilde, tarihi mozaikler korunacaktır' ifadesini kullandı.

Kılıç ayrıca, Pence´e 'Başpiskopos Elpidophoros, aynı şeyi Yunanistan´daki Osmanlı Müslümanlarının mirası için söyleyebiliyor mu?' sorusunu yöneltti.

Pence´in Ayasofya mesajı

Pence söz konusu Twitter paylaşımında, 'Başpiskopos Elpidophoros´a da söylediğim gibi, ABD Ayasofya´nın tüm inançlar için ilham ve tefekkür kaynağı olarak ulaşılabilir kalması çağrısında Yunan Ortodoks Kilisesinin yanında durmaktadır' ifadesini kullandı.

Hem yurt içi hem de yurt dışında dini özgürlüklerin korunmasının ABD´nin dış politikasının önceliği olduğunu vurgulayan Pence, ABD´deki 1.5 milyon Yunan Ortodoks Kilisesi üyesinin yaptığı işlere de değer verdiklerinin altını çizdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —