Tarih: 19.02.2015 15:24

Türkiye-Pakistan İslamofobi Mücadelesi

Facebook Twitter Linked-in

Ria Novosti

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan ziyareti sırasında “Türkiye ve Pakistan, bütün dünyada terörizm ve İslamofobi ile mücadele konusunda iş birliğine devam edecek.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile İslamabad’da düzenlediği ortak basın toplantısında şunları kaydetti: “Biz, dünyanın farklı yerlerinde İslam’a yönelik saldırılar ve terörizmle mücadele konusunda ortak bir duruşa sahibiz. Müzakerelerde özellikle Afganistan’daki ortak eylemleri ele aldık.”

Başbakan Davutoğlu ayrıca Türkiye’nin Pakistan’daki terör saldırısı ve sel kurbanları için 20 milyon dolar tutarında ek yardım tahsis ettiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, Pakistan’a ziyareti sırasında dördüncüsü düzenlenen ve iki ülke arasında yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanan serbest ticaret rejiminin tartışıldığı Türkiye-Pakistan Stratejik İş Birliği Forumu`na katıldı.

Türkiye Başbakanı’na göre taraflar, 2014 yılında 695 milyon dolar olan ticaret hacmini önümüzdeki iki yıl içinde üç milyar dolara ve sonraki dönemde 10 milyar dolara kadar yükseltme konusunda anlaştı.

Başbakan Davutoğlu, Pakistan ziyareti sırasında enerjiden taşımacılığa kadar çeşitli alanlarda Türkiye ile Pakistan arasında 11 karşılıklı anlayış memorandumu imzalandığını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, “Türk Hava Yolları ve Pakistan Uluslararası Hava Yolları şirketlerinin uçuş sayıları artırılarak çok daha verimli bir hava yolu bağlantısı sağlanabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu ayrıca Pakistan Genelkurmay Başkanı General Rahil Şerif ile bir araya gelerek askerî alanda güvenlik ve iş birliği konularını ele aldı.(Rusya, Ria Novosti - 17 Şubat 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —