Tarih: 08.05.2015 22:25

Türkiye Silah İthalatından Kurtulacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

İstanbul`da IDEF-2015 fuarının açılışı sırasında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin 2023 yılına kadar savunma sanayisi ürünlerinin ithalatından tamamen vazgeçmek niyetinde olduğunu söyledi.

Türk Cumhurbaşkanı, 'Siyasi faaliyetlere yeni başladığımız 2002 yılında Türkiye`nin ithal askerî teçhizata bağımlılığı yüzde 80`idi. Şu anda biz kendimiz yüzde 54`ü üretiyoruz. Fakat bizim hedefimiz 2023 yılına kadar savunma sanayisi konusunda ithalata olan bağımlılıktan tamamen kurtulmak.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk savunma sanayisinin üretim kapasitesinin geçen yıl beş milyar doları aştığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: 'Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için bütçeden yılda 1 milyar dolar ayrılıyor. Türk savunma sanayisi, en çok yatırımın yapıldığı ekonomimizin öncelikli sektörlerinden biri hâline geldi.'

Türkiye Millî Savunma Bakanlığının himayesi altında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve ülkenin önde gelen fuarcılık kuruluşu TÜYAP tarafından düzenlenen IDEF fuarına bu sene 32 ülkeden 404 şirket katılıyor. Fuarı 46 ülkeden davet edilen 135 heyet ziyaret edecek. Rusya fuarda 200 silah ve askerî teçhizat çeşidini tanıtıyor. Fuardaki Rus bölümünün organizasyonunu devlet şirketi Rostech üstleniyor. (Rusya, Ria Novosti - 05 Mayıs 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —