• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Türkiye-Tataristan Ortak Projeleri

Türkiye-Tataristan Ortak Projeleri

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan-Türkiye İş Forumu`nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tataristan’ın birbirlerine karşılıklı yatırım yapmakla kalmayıp başka ülkelere yatırım konusunda ortak projeleri hayata geçirmes

Ria Novosti

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Tataristan’ın birbirlerine karşılıklı yatırım yapmakla kalmayıp başka ülkelere yatırım konusunda ortak projeleri hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Zeybekci, Tataristan-Türkiye İş Forumu`nda yaptığı konuşmada, “İşbirliği yapmamız için birçok fırsat var. Bugün, yeni yollar aramamız gerektiği konusuna değindik. Burada sadece Türkiye’nin Tataristan’a ve Tataristan’ın Türkiye’ye yatırım yapması söz konusu değil. Tataristan ile Türkiye’nin diğer ülkelere yatırım yapmaya ve ortak projeleri hayata geçirmeye hazır olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekçi, 'Türkiye, Tataristan ile geleneksel olarak makine imalatı ve petrol işleme alanlarında olduğu gibi, bilişim teknolojisi ve tarımsal sanayi kompleksi gibi yeni alanlarda da işbirliği yapmaya devam edecek.' dedi.

Zeybekci, önümüzdeki yıllarda iki ülke arasında, şu an 32,5 milyar dolar olan ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması gerektiğini ve Tataristan’ın bu konudaki rolünün çok önemli olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Zeybekci, Tataristan’daki yabancı yatırımların yüzde 25’ini oluşturan Türk yatırımlarının, yüzde 30’a yükseltilmesi gerekliliğini de belirtti. Zeybekci’nin söylediklerine göre Türkiye ile Tataristan, farklı alanlarda işbirliğinin nasıl gelişmesi gerektiğini gösteren örnek bir model olarak gösterilmeli.

Tataristan lideri Rüstem Minnihanov, “Türk ortaklarımızın Rusya pazarında ilk olarak Tataristan’ı tercih etmelerini istiyoruz. Bunun için bütün alt yapıyı kurduk, sizi daha geniş bir işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Birçok şey yapıldı ancak yine de durmamalıyız. Ortak işler yapmak için büyük imkânlarımız var.” diye belirtti. (Rusya, Ria Novosti - 27 Mart 2015)



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor