• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türkiye´ye gelen Suudi Kral otel kapattı

Türkiye´ye gelen Suudi Kral otel kapattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak bugün Ankara´ya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman, JW Marriot Otel´in 450 metrekarelik Royal Griffin Suit olarak adlandırılan kral dairesinde kalacak. Yüksek güvenlikli, bombaya dayanı

 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak bugün Ankara´ya kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Türkiye´den önce Mısır´ı ziyaret eden Kral Selman´ın, Ankara´da kalacağı Marriot Otel´de bir haftadır yoğun şekilde süren hazırlıklar da tamamlandı. Hürriyet gazetesinin haberine göre otelde, Kral ziyaretine ilişkin özel çalışmalar günler öncesinden başladı.

300 KİŞİLİK HEYET GELDİ

Kral Selman, 5 ay aradan sonra kalabalık bir heyetle geleceği Türkiye´ye tüm özel eşyalarını da kargo uçaklarıyla gönderdi.

Suudiler, Kral Selman´ın Ankara ve İstanbul temaslarında kullanılmak üzere onlarca Mercedes, BMW ve Audi marka lüks araçlar kiraladı. Selman için Ankara´nın en lüks otellerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı´na 1 kilometre uzaklıkta bulunan JW Marriot Otel, 3 günlüğüne kapatıldı.

Kral´ın kalacağı oteldeki güvenlik ve konaklamayla ilgili çalışmaları koordine etmek üzere bir hafta önceden 300 kişilik bir Suudi heyet Ankara´ya geldi. Kral´ın özel ekibi oteldeki işleri tek tek en ince ayrıntısına kadar planladı. Selman, Marriot´un 450 metrekarelik Royal Griffin Suit olarak adlandırılan kral dairesinde kalacak. Yüksek güvenlikli, bombaya dayanıklı çimentoyla yapılan odanın camları da kurşun geçirmez.

Kral Selman, Ankara´daki resmi temasları kapsamında Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Selman´ın baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Selman´ın temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye´deki gelişmeler, mülteci meselesi, terör örgütleriyle mücadelede atılacak adımlar, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

PROTOKOL GEREĞİ SİSİ DE DAVET EDİLMİŞTİ

Kral Selman, 13 Nisan´da Ankara´daki temaslarını tamamladıktan sonra 14-15 Nisan´da İstanbul´da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi´ne katılacak. Zirvede Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı´nın 2016-2019 dönem başkanlığını ilişkileri dondurduğu Mısır´dan devralacak. 14-15 Nisan tarihlerinde Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi yapılacak. Mısır´da darbeyle yönetimi ele geçiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, uluslararası protokol gereği zirveye davet edilmişti. Sisi´nin katılmayacağı zirvede Mısır´ı Dışişleri Bakanı Semih Şükri temsil edecek.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor