• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Türkiye`ye Yatırımlar Desteklenecek

Türkiye`ye Yatırımlar Desteklenecek

Japon Hükûmeti, Türkiye ile yatırım, ticaret ve kültürel etkileşimin artırılması planına öncülük edecek ve “Japonya-Türkiye Ekonomik ve Kültürel Etkileşime Teşvik ve Kamu-Özel İletişim Konferansı” düzenleyecek.

Nihon Keizai Shimbun

Hükûmet, Türkiye ile yatırım, ticaret ve kültürel etkileşimin artırılması planına öncülük edecek “Japonya-Türkiye Ekonomik ve Kültürel Etkileşime Teşvik ve Kamu-Özel İletişim Konferansı” düzenleyecek. Japon şirketlerin finans ve altyapı gibi alanlarda Türkiye pazarına girmesi hızlanıyor. İlgili resmî kurum yöneticileriyle özel şirket yöneticileri bir araya gelerek bölgedeki projeleri üstlenebilecek kalifiye personel yetiştirilmesi gibi konularda somut planları görüşecek.

Hükûmet yetkilileri ve ilgili bakanlıkların yöneticileri Başbakanlık Ofisi’nde bir araya gelerek İletişim Konferansının yapılmasına karar verdi. Konferansın yıl içinde birincisinin yapılması planlanıyor.

Konferansa finans, sigorta, ticaret, otomotiv, medikal gibi alanlarda faaliyet gösteren firma yöneticileri çağrılacak. Hükûmet, Dışişleri Bakanlığının yanı sıra Maliye, Genel Yönetim, Eğitim ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Yardım, Ekonomi ve Endüstri, Ulaştırma Bakanlığından yöneticileri de konferansa davet edecek.

Gelecek yıldan itibaren bir eğitim-öğretim yılında 60-70 Türk öğrenci hükûmet desteğiyle Japonya üniversitelerine kabul edilecek. Yabancı öğrencilerin Japon şirketlerinde staj yapmak üzere kabul edilmesi planlanıyor. Yatırım ve ticaret dışında güvenlik ve kültür konularında da iki ülke arasında sempozyum ve seminerler yapılması planlanıyor.

Türkiye ile aralık ayında ekonomik iş birliği müzakereleri başlayacak. Sadece Türkiye değil çevresindeki pazarlara da gözünü diken Japon şirketler birbiri ardına bölgede temsilcilikler açıyor.(Japonya, Nihon Keizai Shimbun - 30 Ekim 2014)

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor