• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türklerden Yunan Adalarına Çıkarma

Türklerden Yunan Adalarına Çıkarma

Türkiye`nin Selanik Başkonsolusu Tuğrul Gültekin`e göre geçtiğimiz yıl Yunan adalarını bir milyonun üzerinde Türk ziyaret etti.

N. Oikonomu

Türk turistler, 2013 yılında Yunan adalarına tam anlamıyla çıkarma gerçekleştirdi. Makedonya-Trakya yeni Bakanı Yorgos Orfanos’a bir nezaket ziyareti gerçekleştiren Türkiye`nin Selanik Başkonsolusu Tuğrul Gültekin, bu görüşü savundu. Türk diplomata göre geçtiğimiz yıl Yunan adalarını bir milyonun üzerinde Türk ziyaret etti. Görüşmede, aynı sayıda turistin kuzey Yunanistan’ı nasıl ziyaret edebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Aynı zamanda Biltekin, Selanik’in İzmir ile hava bağlantısının sağlanması için Türkiye tarafından yatırım ilgisi bulunduğunu da kaydetti.

Diğer yandan Orfanos, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde karşılıklı güven ortamının sağlanmasının gerekli olduğunu belirtirken ikili iş birliğinin güçlendirilmesi gereğini dile getirdi.

Makedonya-Trakya Bakanı Yorgos Orfanos şunları vurguladı: “Toplantıda Türk iş adamlarının Yunanistan’da, yapmak istedikleri yatırım planlarını görüştük. Aynı zamanda turizm, seyahat vizesinin veriliş sürecinin basitleştirilmesi hatta bazı bölgelerde kaldırılması konuları ele alındı.” Orfanos, amacın, mevcut çeşitli sorunların ortadan kaldırılması ve iki halk arasında daha iyi komşuluk ilişkilerinin oluşturulması olduğunu belirtti. Ayrıca görüşmede, ticari ilişkiler, Yunan iş adamlarının Türkiye’de, Türk iş adamlarının Yunanistan’da başlattıkları faaliyetler de ele alındı.

Türk diplomat ise vize konusunda, “Konu inceleniyor. Yakın zamanda sonuç elde edeceğiz.” dedi. (Yunanistan, Dimokratia - 07 Ağustos 2014)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor