• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Türklerin Güçlü Mesajı

Türklerin Güçlü Mesajı

Arap dünyasının eşi benzeri görülmemiş bir kargaşa içinde parçalandığı bir dönemde Türkiye’deki seçim sonuçları, demokrasinin Müslüman bir ülkede mükemmel şekilde işleyebildiğinin taze bir göstergesidir. Seçimlere yüksek katı

 

The Daily Telegraph

Arap dünyasının eşi benzeri görülmemiş bir kargaşa içinde parçalandığı bir dönemde Türkiye’deki seçim sonuçları, demokrasinin Müslüman bir ülkede mükemmel şekilde işleyebildiğinin taze bir göstergesidir. Seçimlere yüksek katılım oranı (yüzde 86) Türklerin demokratik bir iktidara yönelik coşkularından hiçbir şey kaydetmediklerinin net bir işaretidir. Bu durum, İslamcıların, modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün oluşturduğu laiklik yanlısı siyasi kurumlara meydan okuma yönündeki kararlı girişimlerine rağmen söz konusudur.

Belirgin bir çoğunluk, AKP’nin aldığı yüzde 41’lik oyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkenin mevcut anayasal düzenlemelerinden memnun olduğunu ve Türk liderinin bunu iyi bir tavsiye mesajı olarak dikkate almasını beyan etmiştir.

Üstelik Türkiye’nin demokrasi konusundaki itibarı, Kürt yanlısı HDP’nin seçimlerde güçlü bir şekilde kendini göstermesiyle artmıştır. Bu parti, şu an Parlamentoda tam 80 sandalyeye sahip olmuştur. HDP’nin seçim başarısı, bir silahın namlusundan ziyade seçim sandığıyla çok daha fazla şeyi başarılabildiğini kanıtlamaktadır. ( İngiltere, The Daily Telegraph – 09 Haziran 2015 )



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor