Tarih: 11.11.2021 10:03

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: Şu anda Avrupa´daki ikinci önemli rüzgar tünelini yapıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, 'Avrupa´daki ikinci önemli rüzgar tünelini yapıyoruz. İnşallah 2022´nin sonunda çalışmaya başlayacak. Avrupa´nın en önemli rüzgar tüneli Hollanda-Almanya yapımı tüneldir. Diğeri de Ankara´daki Akıncı tüneli oluyor.' dedi.

Türkiye´nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul´un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi´nde başladı. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen fuar, 40 bin metrekarelik alanda, 30 ülkeden 600´ün üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleşiyor.

Fuar kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi´nin yaptığı ´Savunma Sanayinde Küresel Etkinlik ve Teknolojik Derinlik Yol Haritası´ panelinde konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, özgün ürünler geliştirdikleri için yaptıkları her projenin Ar-Ge olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Şirketlerinde Ar-Ge´ye büyük önem verdiklerinin altını çizen Kotil, 'Şirketimizde 3 bin 40 Ar-Ge mühendisimiz çalışıyor. 2020´de 2,6 milyar TL´lik özgün Ar-Ge yaptık. Şirketin toplam bütçesinin yüzde 40´ı Ar-Ge´ye gidiyor. Son beş yılda 7 bin kişi işe aldık. Bunun da aşağı yukarı 5 bini mühendislerden oluşuyor. Bu kişiler içinde de 3 bin 400´ü Ar-Ge işi ile uğraşıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Şirkette başladığı ilk yıllarda altyapı projelerine ağırlık verdiklerine değinen Kotil, 'Şu anda Avrupa´daki ikinci önemli rüzgar tünelini yapıyoruz. İnşallah 2022´nin sonunda çalışmaya başlayacak. Avrupa´nın en önemli rüzgar tüneli Hollanda-Almanya yapımı tüneldir. Şimdi diğeri de Ankara´daki Akıncı tüneli oluyor.' diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —