Tarih: 18.05.2017 10:14

Tusk: Avrupa Macron´un enerjisine ihtiyaç duyuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Paris´te Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk´u ağırladı.

Avrupa Birliği´nin reforme edilmesi gerektiğini savunan Macron, Tusk´la bu yönde çalışmalara kısa süre içinde başlayacaklarını kaydetti.

İkili, Elysee Sarayı´ndaki görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Avrupa Macron´un enerjisi, hayal gücü ve cesaretine ihtiyaç duyuyor.´ diyen Donald Tusk, ‘Avrupa derken kurumlar ya da bürokrasiden bahsetmiyorum, sizin zaferinizi bir umut işareti olarak gören milyonlarca Avrupalıdan bahsediyorum.´ ifadelerini kullandı.

Fransa´nın tarihindeki en genç Cumhurbaşkanı Macron ise ‘Avrupa projesinin ve Avrupa kurumlarıyla çalışmanın benim için ne kadar önemli olduğunu burada tekrarlamak istiyorum.´ dedi. 39 yaşındaki Macron, ‘Başkan Tusk´un ve onun önderliğinin bu değişimi daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.´ şeklinde konuştu.

Bu arada, Macron´un 22 kişilik yeni kabinesine giren isimler de açıklanmaya devam ediyor.

Edouard Philippe´in başbakanlık yapacağı hükümette dışişleri bakanlığına eski Savunma Bakanı Jean-Yves le Drian, Avrupa´yla ilişkilerden sorumlu bakanlığa ise Marielle de Sarnez getirildi.

22 kişilik kabinesinde siyasetin sağ ve sol yelpazesinden isimlere yer veren Macron, Francois Bayrou´yu Adalet, Gerard Collomb´u İçişleri ve Bruno Le Maire´i Ekonomi bakanlığı için seçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —