Tarih: 06.02.2021 10:17

Twitter, BTK kararlarına karşı açtığı 14 davayı kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Twitter, BTK kararlarına karşı açtığı 14 davayı da kaybetti. Temsilcilik açmadığı için reklam yasağı konan Twitter´ın 2 ay sonra bant genişliği de daraltılacak.

Sabah´ta yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter´ın Türkiye´deki siyasilerin mesajlarını engellerken, terör destekçisi hesapları kaldırmadığını ileri sürerek, 'Terör içeriklerinin yayınlanmaya devam etmesi üzerine BTK´nın uyguladığı idari yaptırım kararlarına karşı Twitter şirketi, 14 dava açtı ve davaların tamamını kaybetti ve bu kararlar kesinleşti. Buna rağmen gereğini henüz yerine getirmedi' dedi.

Öte yandan, TBMM´de sosyal medya başta olmak üzere internet ile ilgili düzenlemeler için kurulan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, düzenlediği basın toplantısında sosyal medya ve Twitter´ın, kendisini hükümetler, siyasetler ve ulus devletler üstü gördüğünü; engellemeler, dijital sansür, dijital baskılama yaptığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere siyasilerin tweet´lerinin engellenmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, 'Terör örgütlerine gösterilen müsamaha siyasetçilere gösterilmiyor. Dijital diktatörlüğe asla izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

Kamuoyunda sosyal medya yasası olarak bilinen yeni düzenleme gereği, Türkiye´ye temsilci atamayan iki büyük sosyal medya şirketi arasında bulunan Twitter´a 2 ay sonra bant genişliği daraltması uygulanması bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —