• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

‘Twitter olmasaydı IŞİD bu kadar büyüyemezdi´

‘Twitter olmasaydı IŞİD bu kadar büyüyemezdi´

Ürdün´de IŞİD tarafından öldürüldüğü iddia edilen ABD´li Lloyd Fields´ın eşi Tamara Fields, Twitter´a dava açtı. Fields, Twitter´ı ‘IŞİD´in öldürücü ideolojisini yaymasına olanak sağlayan bir platform´ olmakla suçladı.

 

Reuters ajansının haberine göre ABD´li Tamara Fields, IŞİD´cilerin propaganda yapıp militan toplamak için kullandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter´ı mahkemeye verdi. Eşinin Ürdün´de IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü sanılan Fields, Twitter´ın yıllardır aşırıcılara sosyal medya hesapları konusunda ‘sınırsız´ olanak sunduğunu savundu.

ABD Terörle Mücadele Yasası´nı ihlal ettiği için Twitter´dan tazminat talep eden Fields´ın dava dilekçesinde de şu ifadeler yer aldı: “Twitter olmasaydı, IŞİD son birkaç yıl içinde bu kadar hızlı dünyanın en korkulan terör örgütü haline gelemezdi.

USA Today gazetesine göre Fields´ın eşi Lloyd Fields, Ürdün´ün başkenti Amman´da ABD hükümeti için çalışıyordu. Fields, 9 Kasım 2015´te çalıştığı eğitim merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. IŞİD´in üstlendiği saldırıda 5 ABD´li daha hayatını kaybetmişti.

TWITTER: ÜZGÜNÜZ AMA DAVA ZEMİNİ YOK

Öte yandan Twitter, Fields´in davasına cevaben bir açıklama yayımladı. Fields´ın ‘büyük kaybı´ için taziyelerini ileten Twitter yetkilileri, buna karşın dava için yeterli hukuki zemin olmadığını savundu: “Şiddet dolu tehditler ve terör propagandası yapılmasının diğer sosyal medya ağlarında olduğu gibi Twitter´da da yeri yoktur. Bu, kurallarımızda da açıkça yazmaktadır.”

 



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor