Tarih: 08.02.2017 11:17

Uber Uçan Araba Projesinde İddialı

Facebook Twitter Linked-in

 

Özel taksi servisi Uber, uçan araba projesine başlama amacıyla Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi´nde (NASA) çalışan bir mühendisi işe aldı.

Mühendis Mark Moore´un katıldığı projenin adı ‘Uber Elevate´. Bu projeyle Uber, uçan araba geliştirmek isteyen şirketlere yardım etmenin yanısıra, hükümetlere de konuyla ilgili yasal mevzuatın ne olması gerektiği konusunda danışmanlık yapmayı umuyor.

Uber şirketi kendilerini uçan araba konusunda bir katalizör olarak gördüklerini belirtiyor. Şirket geçen sene uçan arabalar konusundaki öngörülerini içeren bir araştırma tezi yayınlamıştı. Bu araştırmaya göre, Uber´in tasarlamayı düşündüğü uçan arabalar birer helikopteri andırıyor ancak bu arabalar helikopterlere göre oldukça sessiz ve seri üretim için ucuz maliyetli.

Uber yayınladığı araştırmada, yükseltilmiş bir platformdan dikey bir şekilde iniş ve kalkış yapabilecek uçan araba öngörüsünün oldukça iddialı olduğunu belirtiyor. Ama bunun ileriki yıllarda ancak doğru bir işbirliği ile olabileceği vurgusu da yapılmış.

Bloomberg´e konuşan mühendis Moore, bir ila üç yıl içinde, pilotların uçuracağı prototiplerin geliştirilebileceğini düşünüyor.

Uber kişilerin, uçan arabalara binmek için ‘vertiport´ ismini verecekleri alanları kullanacaklarını söylüyor. Vertiportlara ulaşmak için de yine Uber´in özel taksi servisinin kullanılması umuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —