Tarih: 04.11.2014 13:25

Uçan otomobil gerçek oluyor

Facebook Twitter Linked-in

Bu çalışmalardan bir tanesi Slovakya imzalı. AeroMobil 3.0 adlı araç hem uçak hem de otomobil olarak kullanılmak için dizayn edilmiş. Aracın uçmak için yüzlerce metreye ihtiyaç duyması ise karşılaşılan en büyük sorunlardan biri. Ama Slovak araştırmacılar bu problem üzerinde fazla durmuyor:

“Birçok proje ve prototip hazırladık. Şu andaysa asıl konsepti tanıtma zamanı geldi ki bu kesinlikle çok gerçekçi. Onu pilot olarak test ettim, uçak gibi tepki veriyor. Havada şahane, yerdeyse çok iyi.”

AeroMobil 3.0 kısa bir süre önce Viyana’da görücüye çıktı. 8 metre kanat aralığına sahip araç sadece 450 kilo ağırlığa sahip. 700 kilometre uçabiliyor ve 100 kilometrede yakıt tüketimi yerde 8, havadaysa 15 litre.

“Uçan bir araba ya da bir yol uçağı yapmak istemiyoruz. Biz yeni bir kategori yaratmayı hedefliyoruz. Ve bu kategori bir otomobil ya da motosiklet gibi olmalı. Normal bir araç gibi yolda, normal bir uçak gibi havada bulunabilecek yeni bir araç yaratmak istiyoruz.”

Aeromobil projesine emek verenlerin bir diğer umudu da büyük şehirlerdeki havaalanları ve otoyol yakınlarında araçlarına uygun pistlerin oluşturulması.

Bundan sonraki süreçte bu altyapısal sorunlar ve güvenlik kaygısı projenin havalanmasında ya da yere sabitlenmesinde baş rolü oynayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —