Tarih: 31.10.2016 18:34

Üçlü Ticari Temsilcilik Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Nezavisne Novine

Çarşamba günü İstanbul´da Bosna-Hersek ile Sırbistan´ın ortak ticari temsilciliği açıldı ve bu temsilcilik üzerinden iki ülke, ticaret, ekonomi ve turizmdeki potansiyellerini tanıtabilecek.

Bu temsilciliği, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sırbistan İç ve Dış Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajiç ve Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç açtı.

Ayrıca üç bakan çarşamba günü, üç ülke arasında ticari iş birliği hakkında memorandum (bildiri), Bosna-Hersek ve Sırbistan´ın diplomatik temsilciliklerinin bulunmadığı ülkelerde Türkiye´nin ticaret ofislerini kullanmaları için gerekli Bosna-Hersek ve Sırbistan iş camialarına yönelik (tavsiye-kullanım) evrakı imzaladı.

Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç, Sırbistan ve Türkiye ile imzalanan bildirinin, üç ülkenin ortak iş birliğine ciddi bir teşvik sağlayacağını söyledi.

Ljajiç, ortak temsilciliğin, üç ülke arasında ticari hacmi ve turizm trafiğini arttırmaya yönelik, Sırbistan ve Bosna-Hersek´in ekonomi ve turizm alanlarındaki potansiyellerini tanıtabilecekleri bir yer olacağını söyledi.(Hersek,Nezavisne Novine-27 Ekim 2016)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —