Tarih: 04.04.2018 12:44

Üçlü zirve öncesi Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ardından Putin-Ruhani görüşmesi başladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya, Türkiye ve İran, Suriye´deki krize farklı açılardan baksalar da bu ülkedeki çatışmaların sona ermesi için Ocak 2017´den beri Astana barış süreci kapsamında ortaklaşa çalışıyor. 

Astana süreci kapsamında Suriye´de gerilimi azaltma bölgeleri oluşturulmasıyla bu ülkedeki şiddet olayları belirgin biçimde azalmıştı. 

Ankara´daki zirve, Suriye´nin başkenti Şam´ın hemen doğusunda yer alan Doğu Guta´nın kontrolünü 2012´den beri elinde tutan cihatçı grupların buradan tahliyelerinin tamamlanmak üzere olduğu bir döneme denk geliyor. 

Kazakistan´ın başkenti Astana´nın ev sahipliği yaptığı sürecin üç garantör ülkesi olan Rusya, Türkiye ve İran´ın liderlerini bir araya getirecek olan bu üçlü zirvenin ilki Kasım 2017´de Soçi´de gerçekleştirilmişti.

  • Putin-Ruhani görüşmesi başladı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani görüşmesi başladı.

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde Erdoğan ile görüşen Ruhani, ardından Putin ile bir araya geldi.

    Görüşme sonrasında Erdoğan, ´Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi´ ev sahibi olarak çalışma yemeği verecek. Zirvenin ardından üç lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

    Uşakov: Putin, Erdoğan ve Ruhani, Suriye´de anayasa reformunu teşvik edecek tedbirleri masaya yatıracak

  • 1 saat süren Erdoğan-Ruhani görüşmesi sona erdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile baş başa görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 11.55´te bitti.

    İki liderin görüşmesi bir saat sürdü.

    Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

  • Basına kapalı görüşmenin ardından ´Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi´ yapılacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Türkiye´ye gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yi törenle karşıladı.

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ndeki karşılama töreninin ardından, iki lider Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

    Görüşme sonrasında Suriye konulu 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi', Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ev sahipliğinde yapılacak. Çalışma yemeğinin ardından Erdoğan, Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

    Ruhani: ABD ve İsrail Suriye´nin parçalanmasını düşünüyor

    09:09 04.04.2018
    İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye krizindeki rolleri nedeniyle ABD ve İsrail´e yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Türkiye´ye gelmeden önce konuşan Ruhani 'Amerikalılar, Suriye hükümetinin ülkenin tamamında otorite kurmasına karşılar, hatta ülkenin parçalanmasını bile düşünüyorlar' dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —