Tarih: 22.12.2016 21:23

Ukrayna, ABD yapımı İHA´lardan şikayetçi

Facebook Twitter Linked-in

 

Reuters´in haberine göre, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Danışmanı Natan Hazin, Donbass´taki cephe hattı haricindeki bölgelerde kullanılan ve yaz aylardında Ukrayna´ya teslim edilen ABD yapımı keşif amaçlı insansız hava araçlarının (İHA) faydasız olduğunu söyledi.
ABD´li AeroVironment şirketinin ürettiği 72 adet Raven RQ-11B tipi mini İHA için milyonlarca dolar ödediklerini kaydeden Hazin, İHA´ların hiçbir işe yaramadığını savunarak, görevlerini başarıyla yerine getirmediklerini ifade etti.

‘BANA KALSA ABD´YE GERİ GÖNDERİRDİM´

İHA´ların satın alınması kararına başından beri karşı çıktığını kaydeden Hazin, “Bana kalsaydı bunları ABD´ye geri gönderirdim. En başından beri bu İHA´ları (savaşımızda) kullanma fikri yanlış bir karardı” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri´ne göre Amerikan İHA´larının en büyük kusuru, düşman tarafından ele geçirilmesi ve sinyalinin kestirilmesi açısından güvenilir olmaması. Ayrıca bu İHA´larda kullanılan şarj edilebilir pillerin ömrünün çok kısa olduğu belirtilirken, bu sebeple istihbarat toplama görevini yerine getiremediği kaydedildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —