• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Ukrayna: Rusya ile doğalgaz müzakerelerine devam etmekten yanayız

Ukrayna: Rusya ile doğalgaz müzakerelerine devam etmekten yanayız

Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin, Rus gazı olmadan ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ancak 2016´nın ikinci çeyreğinde gaz tedariki koşullarının görüşüldüğü üçlü müzakerelerden çekilmeyeceklerini belirtti.

 

Ukrainskie Novosti haber ajansının sorularını yanıtlayan Demçişin, Rusya-AB-Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerden çekilmenin mantıksızlık olacağının altını çizip, 'En azından Rusya´nın ne diyeceğine bakmamız gerekiyor. Ayrıca üçlü protokol konsepti yeteri kadar etkili oldu. Çünkü mücbir sebepler ortaya çıktığında aracı olabilecek bir katılımcı bulmak mümkün oldu' dedi.

Vladimir Demçişin, daha önce doğalgaz alımları konusunda Rusya´yla görüşmeleri sürdürmekten yana olduklarını, alımlar için daha uzun vadeli bir prensibin biçimlendirilmesi gerektiğini söylemişti.

´İLİŞKİLERİN SÜRDÜRÜLMESİ LAZIM´

İkinci çeyrekteki doğalgaz alımları için Rusya´yla yapılan görüşmeleri değerlendiren Demçişin, 'Kış sezonu için sorun daha önce çözülmüştü, ilk çeyreği takip eden dönem için de ilişkilerin sürdürülmesi lazım' demişti.

Ukrayna´nın Rusya´dan doğalgaz alımının koşullarını belirleyen mevcut gaz paketinin mart ayı sonunda geçerliliğini yitirecek.

 



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor